Întrebări frecvente

Ce afecțiuni pot fi tratate cu homeoptia?

Homeopatia este un tratament strict individualizat, tratăm pacientul cu toate suferințele sale, totalitatea simptomelor, stărilor patologice (diagnosticurile) pe care le prezintă.

Cît durează tratamentul homeopatic?

Aceasta depinde de foarte mulți factori, de tipul de boală pe care o aveți, vechimea bolii, dacă sunt schimbaări organice in țesuturi, sau suferă numai funcția lor, reactivitatea organismului, starea psihoemoțională a pacientului, modul de viață, predispunerea ereditară, cît și celelalte caracteristici individuale ale cazului pacientului.

Se pot administra şi alte medicamente pe perioada tratamentului homeopatic ?

Este de preferat ca tratamentul homeopatic să nu se facă în paralel cu vreun alt tratament, asocierea cu antibiotice, preparate hormonale, neuroleptice, sedative. În cazul medicaţiei cronice pentru inimă, de exemplu hipertensiune, tratamentul se poate face în paralel, medicul încercînd să reducă treptat, dacă este posibil, celelalte medicamente.

La ce vîrsta se pot administra remediile homeopate?

Remediile se pot administra la orice vârstă, bătrîni, copii mici, inclusiv la sugari, dar numai la prescriptia medicului homeopat.

Remediile homeopate se pot administra pe perioada sarcinii si alăptarii?

Tratamentul homeopatic se poate face şi chiar este indicat la gravide, întrucât este lipsit de reacţii adverse şi susţine dezvoltarea armonioasă a fătului, remedial mamei nu influenţează copilul în vreun sens negativ ci, de multe ori, este posibil ca şi sugarul să aibă nevoie de acelaşi remediu în această perioadă specială.

Ce se înțelege prin agravare homeopatică?

Odata cu începerea tratamentului homeopatic simptomele se pot agrava pentru o scurtă perioadă. Acesta este un semn bun, care arată că remediul acționează. Uneori poate apărea o răceala, o erupție pe piele sau o secreție . Aceste simptome vor dispărea, durata și intensitatea lor este diferită si depinde de mulți factori.

Analizele de laborator sunt necesare pentru o consultaţie homeopatică ?

Pentru alegerea remediului homeopatic investigaţiile paraclinice nu sunt neapărat necesare, dar ele sunt utile pentru stabilirea unui diagnostic alopatic şi pentru evidența evoluţiei pe parcursul tratamentului.

Este nevoie de un regim alimentar special pe perioada tratamentului homeopatic?

În principiu sunt contraindicate substanţe puternic aromate (mentă, camfor, eucalipt). Este indicată o alimentaţie cît mai naturală şi adecvată problemelor de sănătate şi regimului de viaţă.Se recomanda a se evita consumul de cafea, alcool,a nu se fuma.

Cum trebuie păstrate remediile homeopate ?

Remediile trebuie păstrate în ambalajul lor, închise ermetic, ferite de orice mirosuri ( mentă, camfor, eucalipt), la întuneric şi departe de orice sursă de radiaţii (telefon, televizor, computer).

Cum se administrează remediile homeopate ?

Remediile se iau conform indicațiilor medicului, granulele se tin in gura direct pe limbă sau sub limbă, la distanţă de masă (cel puţin 20-30 minute înainte şi după remediu nu beţi, nu mâncaţi, nu fumaţi). Este recomandat să nu fie atinse cu mâna, se iau cu o linguriță de plastic.