Cauzele pielonefritei
Pielonefrita – este o afectiune a rinichilor, care este de natură inflamatorie, inflamația fiind cauzată de un număr de microorganisme patogene ce se dezvolta într-un mediu nefavorabil pentru organism, cind este scazuta reactivitatea imuna a organismului. Acest lucru poate fi provocat de hipotermie, predispunerea ereditara, anomaliile congenitale ale tractului urinar, procesele inflamatorii cronice din organism, inflamatia este cauzata mai des de E. coli sau diferiti coci. Boala poate sa fie sub forma acuta si cronica.
Simptomele pielonefritei
Forma acută a bolii se caracterizeaza prin debut brusc, însoțite de o creștere bruscă a temperaturii corpului, dureri lombare de intensitate diferită, transpirație abundentă, pierderea poftei de mâncare, slăbiciune severă, dureri de cap, și uneori, greață și vărsături. Starea acuta a pielonefritei netratate corect, poate duce la cronicizarea bolii. Simptomele pielonefritei cronice sunt definite de slăbiciune, urinare frecventă, dureri lombare surde, agravate , de obicei, de vreme rece. Pielonefrita cronică este exacerbată în situații de suprasolicitarea suplimentară asupra sistemului imun: racire, sarcina, dar nu si în ultimul rând componenta psiho-emoțională, și anume stresul nervos. Pielonefrita cronica poate dezvolta hipertensiune arterială simptomatică și insuficiență renală.
Grupurile de risc
Datorită caracteristicilor anatomice , femeile, mai ales fetitele la o vârstă fragedă, se îmbolnăvesc mai des decât bărbații. Cu risc crescut sunt copii sub varsta de 7 ani, și bărbații care au o boală inflamatorie ca prostatita cronica. Rinichii în corpul nostru îndeplinesc funcția de filtrare a sângelui , de depurare de toxine a întregului organism. În cazul în care rinichii , nu pot face față responsabilitățile lor, nu functioneaza optim, are loc acumularea de toxine, cauzand o intoxicatie generala a organismului.
Specificul tratamentului pielonefritei prin intermediului medicinei alopate
Medicina clasică, în prezent, pentru tratamentul pielonefritei poate oferi antibioticele și uroantisepticele. Antibioticoterapia este considerata cea mai eficace metodă de a trata inflamația și infecția urinara, deși este cunoscut faptul că antibioticele au multe efecte secundare – toxicitatea crescuta, alergizarea organismului, diminuarea sistemului imun, cresterea rezistentei bacteriilor, plus si efectul este de scurtă durată. Astfel, după o anumită perioadă de timp, din cauza eșecului de a elimina cauzele bolii, reactivitatea scazuta a organismului- agravarea procesului începe din nou. Si eficacitatea tratamentului cu uroantiseptice este de scurta durata, producind doar o ameliorare temporara.
Tratamentul pielonefritei si homeopatia clasica
Bolile de rinichi se spunun bine tratamentului homeopatic. Tratamentul homeopat este foarte eficient si pentru problemele urologice- cistite, incontinenta de urina, prostatite, ajuta la eliminarea inflamației și previne formarea pietrelor la rinichi .Acest rezultat se obține în urma alegerii corecte a tratamentului homeopat, care nu se va axa doar pe un singur organ,ci asupra întregului organism, acționînd ușor, blind și eficient, restabilind echilibrul mental, emotional si fizic. Medicul homeopat pe baza tuturor simptomelor prescrie medicamente specifice, adaptate strict individual. Reacția normală a organismului la tratament este considerată a fi ameliorarea simptomelor, cu o ulterioara disparitie a lor.
Puteți face o programare la medicul homeopat Veronica Ceres la numerele de telefon: +373 69009715, +373 22270781